Om

Om mig


Jakt och hundar har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag och mina hundar har både varit med om stora jakter på gods, som små jakter med vänner till att själv gå på brukshundklubbens kurser. Jag började att gå på valpkurs med min första egna hund 2001 och fortsatte därefter med fortsättningskurser både inom lydnad och agility. Sedan 2002 började jag att utbilda mig till instruktör i brukshundklubbens regi inom olika nivåer och specialkurser.


Jag har ett antal egna hundar i varierande åldrar och de är med mig ute när jag jagar, något som jag försöker göra så ofta jag får möjlighet. De yngre hundarna håller jag just nu på att träna in för att så småningom ta med när de blivit mogna för sina uppgifter i skog och mark tillsammans med mig.


Jag hjälper till med det mesta inom jakt, alltifrån drevjakt till eftersök på skadat vilt. För att vara en säker skytt i skogen har jag även tränat och tävlat i många år inom lerduveskytte och då mestadels i lagtävlingar runt om i landet. Under några år har jag även varit engagerad som nybörjarinstruktör inom Nordisk trap.


Min första egna hund skaffade jag 2001 och efter det blev jag snabbt engagerad inom Svenska Brukshundklubben, där jag var aktiv i Tollarps brukshundklubb. Bland annat utbildade jag mig till allmänlydnadsinstruktör och höll under många år kurser på klubben.


När efterfrågan på jaktlydnadsträning ökade så bestämde jag mig 2006 för att starta en egen hundskola där jag erbjuder allt från grundlydnadsträning för valpar till spårkurser för jakthundsägare eller andra som vill aktivera sig själva och sin hund med denna typ av träning.


Mina olika kurser handlar om allt från valpens fostran, aktivering som exempelvis spårarbete till en väl fungerande sällskapshund eller jakthund – beroende på vilken hundindivid du har och vilka intressen du har.


Ett av mina främsta mål är att du som deltagare skall känna att du har möjlighet att få hjälp hela vägen mot en färdig hund. Oftast får man börja med sig själv för att det ska bli ett fungerande team tillsammans med sin hund.


Välkommen att kontakta mig om du har fler frågor som jag inte har besvarat på dessa sidor.Med vänlig hälsning RogerExtrainsatt valp/grundkurs

Eftersom många anmälningar har kommit in så kommer jag starta upp en extra omgång av valp/grundkurs i slutet av oktober.


Hjärtligt välkomna 

Copyright ©2014 Roger Åberg | Telefon: 0733-445870 | Lommarp 2123, 288 33 Vinslöv | info@rogeraberg.se